Sunday, December 20, 2009

my december =)

banyak bende terjadi bulan december.. yes i know.. bulan yang mula2 agak emo agak stress dan ade gak bernaseb malang.

AND...bulan nie jugak birthday 2 orang yang close to my heart♥

Hanis Muhamad Saufi dan juga Aini Farhana Asridin.
......and being with u guys celebrating ur birthday dis year was a great pleasure for me. =)


Story 1:Hanis Muhamad Saufi (10 DEC)

agak susah la gakk nak plann...byk kali ubah sbb plan da kantoi.haha..boleyh plakk pakcik nie g bce gtalk2 kawan2 die.. bce msg2 henfon orang... da la time org tgh bz2 planning..huhu.. dekat 4 kali gak la tukar plann..
n thanx to zahed, jo, makwan n ajat yang byk bersbar dgn pertukaran plann..
at last.. soh jek dak2 nie serang time bliaw tgh lepak2 kat luar suria dgn zahed.. wp0n xbes sgt cara seprias tue.. tp terkjot gakk n blur blur kann?? yeyy..bjaya gakk.. plz admit plzz..hehee
dan kepada kawan2 bliaw yang laen.. din , deli, betel, ijat, akmal, sampet. thanx sbb sudi datang, meramaikan suasana..and sori gak kpada yang terlupa nk ajak tue..time nie agak critical..so for sure ade yg tertinggal nk ajak..n sorry..my bad.


Stori 2: Aini Farhana Asridin (17 DEC)

adhoc gle.. mula2 plan nak lunch bese jek..but alang2 mud mengseprius orang maseh ade...
so trus plan dgn izzah mezi smua.. ajak beli cakee.. yess, simple plann..but sye berjaya jadi pelakon yang baek kan aini? :P thanx to starbucks kerana bg betol2 mud nak muntahh.. n menjadi kan soup delifrance sbgai topik utama utk membawa aini ke sne kann =)
but stil frust sbb xdpat dtg aini yer clbration besday party..huhu..hope next year ade lagi ea aini..^_^


"i dont care anything and i will try my best to make sure the people i love are happy"♥♥♥♥♥
and i wil try to be with them on their birthday and they know who they are.. =)
-with ♥, ordinary human being.

Monday, December 14, 2009

suatu ketika di pagi ahad

anak : abah..adila rasa meter minyak kete adila rosak la..da isi minyak pon xnaek naek jugak..selalu cmnie

abah:ok ok..xpe xpe..nant kite hantar bengkel

abah: isi la minyak siket..bg rasa secure sket bawak

anak: okey okey

situasi: bapak pergi la isi mnyak kete anak kat stesen minyak petronas kat suadamai

anak : eyh eyh..meter die naek la plak

abah: owhh..pandai ea +_+

hahahhaa

c0mell x...

Wednesday, December 2, 2009

shout out or status.

walaup0n banyak keje.tapi terasa gak nak tules post kali nie

kali nie nak cakap pasal shout out or status yang orang selalu buat kat gtalk, ym ataw facebook dan jugak friendster ataw myspace, twitter semua.

selalunya orang akan wat status memang akan ade meaning la..untuk memberi semangat kat diri sendri,untuk gedik-gedik,untuk meluahkan kegeramman tapi tak taw kat sapa,untuk perli-perli orang,untuk balas-balas status orang, untuk bagitaw orang currently dia wat apa.apa yang dia rasa. kiranya..jarangla orang wat saja-saja.kalau macam letak lagu ke.mesti lagu tue ade meninggalkan apa apa kenangan atau paleng tak p0n.die rasa lagu tue best.kirenya something meaningful jugak la kan. kalau jual-jual barang pon meaningful gak pe.nak barang tue dibeli.

dan banyak jugak problem dengan shout out and status nie.

situasi-situasi:
1.kita nampak status orang tue emo-emo dan benda yang boleyh kita pikir adalah. " mesti gaduh dengan boifren/gelfren die la tue" aihh~~ dalam dunia seseorang tue bukan ade boifren/gelfren jek..ade jugak pe orang orang laen dalam hidop die.
so.jangan la mudah berprasangka.tapi tak bole salahkan jugak.ye la tak salahkan p0n.salah sendiri jugak. cuma pengajaran kat sini.jangan mudah berprasangka.okeyh? banyak mnde yang boleh mendorong seseorang tue wat status.

2.kita wat status nak bagi seseorang tue tolong la terasa.sebab da tak larat da nak bermadah-madah.tapi orang laen plak terasa.camne nie? tak pasal-pasal orang laen tue plak emo-emo.orang yang patot terasa. tak terasa plak. +_+.

3.kita wat status tue nak wat seseorang tue terasa. and for somehow. orang tue memang betol-betol terasa.susah gak sebenarnye.baru taw.walaupon niat kita bagitau tue sebenarnya baek.tapi bila orang tue betol-betol terasa kita akan rasa bersalah plak.rasa cam nak biar jek camne dia layan selama nie.rasa cam biar la terasa sorang -sorang diam-diam.daripada jadik camnie.huhu +_+

4.kadang-kadang penat gak pikir ayat apa nak letak kat status untuk bagi orang terasa and take it positively tapi takot jugak. kita harap positive effect tapi takot jugak jadi laen. hati orang laen laen kan, tak dapat nak sukat berapa darjah ketajaman ayat yang sampai boleh wat orang tue terasa.kita da rasa ayat tue sangat la soft pon kadang-kadang orang boleh anggap ayat tue sangat mengguris perasaan.

5.and ade jugak status yang berjaya mengubah perception seseorang terhadap sesuatu perkara. ^_^

Friday, October 30, 2009

life :)

~ when you were born, you cry and the people around you smile,
live your life so when you die, you smile and the people around you cry~

Saturday, October 17, 2009

sabar! ^_^

Aku mohon kepada Tuhan setangkai bunga segar, DIA beri aku kaktus berduri...Aku minta rerama, DIA beri aku ulat beluncas...
Aku sedih dan kecewa...

namun...
kemudian kaktus itu berbunga indah sekali!
dan ulat beluncas menjadi rerama yg sgt cantik!

Itulah jalan Tuhan, indah & cantik pada masa yg ditetapkanNYA...
kadang-kadang kita sedih, kecewa & terluka, tetapi jauh diatas sana,
DIA sedang mengatur yang terbaik untuk kita..
kerana DIA Maha Pengasih lagi Penyayang

moral of da story: kita kena sabar okeyh...oyey~~

Sunday, October 11, 2009

sejenak terfikir..

"Kalau nak berhenti makan, berhenti masa tengah sedap makan.” - Tun Mahathir




apakah maksud ayat ini??

Friday, October 9, 2009

alhamdulillah :)

everything back to normal..^_^

speechless..tak terkata..

"terima kaseh kepada mereka yang membuat saya kembali tersenyum. ^_^"

saya sangat happy sekarang dan rasa hidup ini sangat complete.walaupon tau..hidup umpama roda..kadang2 happy kadang2 sedih..tapi pada saat ini..saya time yang happy...i have my supportive family here..my beloved99 frens and my newpersoninlife :).. thank you.

*buat aku tersenyum*


"Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti"

insyaAllah..at lez..i will learnt something.. for a better life..

Tuesday, September 29, 2009

pernah tak?

pernah tak anda mengalami situasi2 ini?

anda rasa tak mahu online gtalk, ym, skype dan segala medium2 komunikasi yang ade?
and kalu nk online pon kalu leyh invisible pileh nak invi jek..kre..ckop la sekadar membaca status orang....
n kalu leyh nk instal yang bg idle tipu tipu tue padahal dulu sangat marah bile orang-orang laen install..

perkara-perkara ini sangat pelik dalam kehidupan yang sdg dialami kerana saya seorang yang SANGAT SUKA CHATTING! tanya romate klu dok dlm blek tue...asek chat jek... dan lgsg xpernah pegang buku dalam bilek....kalu nak study wajeb kena pergi irc dan ble balek jek bilek knon nak smbung stdy teruz xjadi bile jumpa gtalk n ym..sangat addictive!...hahak~.hm..kre mmg chat je keje...cam perkara wajeb yang dilakukan stiap kali mata terbukak kt dalam bilek tue..

tapi kini...aih aihh~

Saturday, September 26, 2009

raya oo raya

setakat jam ini.. saya sangat sedih sbb gambar raya kali nie tak byk... kat kg aritue xsmpat tgkap gmbar...gambar family satu p0n xde..penat jek cari baju kaler turquoise sme2.hahak~

pernah x anda lalui situasi ini..

nak tgkap gambar jekk..ade org2 luar nk dtg berayaa..

nie la selalu menjadi punca..proses fotografi xmenjadi..perlu mencari solution untuk masa2 akan datang..mungkin totop pintu rumah adalah solution terbaek... hehe...

tapi dalam bulan syawal yang maseh ade nie..saya berazam akan banyak menyelit dalam mana2 camera! bermula dengan rumah half esok! half pe lagi...siap sedia la ea..w0ot woot~ ^_^
sapa yang nak joinn seisi menyelit2 niee..silakan masok kamera bersama2 saya! hahak~





gambar turquoise 2 beradek.nie p0n guna henset.












p/s: terkedu dengar fye wat seisi fotografi raya..100 lebeyh keping gambar..hahak~

hati

i wish i can jaga hati semua orang..and i wish to.. T_T...

"Friendship......
is one of the hardest thing to keep
because somewhere in the middle...
new friend may come,
But i hope......
we both will still keep each other in heart
even if someone new come along...."

petikan kata-kata dari seorang sahabat, " ingat senang ke nak jaga hati semua orang..."

maafkan salah silap saya....


Friday, September 25, 2009

Terharu gaks..hehe

walaup0n byk dugaan..
beliaw tetap nak datang gak...
nak jumpa kawan yang dirindui yang da xjumpa 2 tahun..hehe
THANX FARAH!
i luv u t0o~~


















p/s: pino, fye dan dkny..farah kem salam ^_^

Wednesday, September 23, 2009

buka pose^_^

selamat tinggal ramadhan 1430..semoga berjumpa lagi tahun hadapan... huhuk

Saturday, September 19, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!
MAAF ZAHIR BATIN!~

KEPADA:
FAMILY TERSAYANG
SAHABAT-SAHABAT UTP TERCINTA
KAWAN KAWAN MRSM
KAWAN-KAWAN SEK MEN CHERAZ PERDANA
KAWAN KAWAN SKBTHO
TADIKA AULAD CENTER

Warna Warni Aidilfitri

Jemur mengkuang di tengah laman
Siang berpanas malam berembun
Syawal yang indah sudah menjelang
Jauh dan dekat datang berhimpun

Selamat berhari raya
Selamat berhari raya

Dulang berkait sulaman tangan
Buang jerami berikat rotan
Samalah cantik samalah padan
Bertambah seri dengan senyuman

Warna warni di aidilfitri
Warna warni di aidilfitri

Tua muda miskin kaya
Sambut syawal dengan ria
Beranika suasana
Di mana mana berada

Malam bersuluh dengan cahaya
Rumah dihias bagai istana
Sungguhlah indah nampak bahagia
Alangkah damai penuh bahagia

Warna warni di aidilfitri
Warna warni di aidilfitri
Warna warni di aidilfitri
Warna warni di aidilfitri


ikhlas dari saya ^_^


p/s:Amek ko! memang warna warni p0n..hehe~

Wednesday, September 16, 2009

i juz hate today....

sorri 16 september 2009. i juz hate u so much becoz da things dat happened today.

Tren lrt yang cacatss... da taw ade prob yang gie beroperasi cam bese tue wat pe..pastue kump0l orang ramai2 kat chan so lin tue..ingat best ke tempat tue.. ingat ade aer terjun ke ntah!..T_T.. aihh~~ sabar jek la... pastue dkat sejam gak la tersangkut kat chan so lin tue.. naseb baek ade geng..leyh plak jejak kaseh dgn ramai org kat sini kan... shaqifah, fazilah, gumi, nisak dan kawan nisak dan nabel jugak.. tp nabel gi keje dgn abg die.. ktorg yg laen decide patah balek tasek sltan..mula2 plan komuter.. tp rmai jugakkkk orgg... den plan nk amek kete jek..n den lepas bbrpa jam..sampai la gak keje pkol 10 lbeyh

sampai2 jek office..ttbe rasa penat laen macam...mud p0n ttbe cam xbtol..cam nak marah smua org jek.. kalu penat sgt jadi cmnie ke ea.. dak2 laen p0n rasa cmnie gak..hmm..sori la kat sspe yang terkena...siyes xsngaja... xde niat p0n..org penat sgt.. n penat sgt..huhu... hope u understand....

pastu staff leyh bseng2 pasai nk hias level cmne lagi..da la org tgh penat2 nie..soh beli itu ini plak.. ari tue ajak hias xnk..laz2 minit nie baru nak ajak kan..sabar jek la time nie.... pastu bru dapt taw kena bawak kueh nak tukar..dem!.. time nie kemarahan memuncak.. pastu dgn sgala ketensionan nie.. aku p0n turun la bwah beli kueh. da agak agak reda sket, baru naek atas..

ttbe dapat taw dpat keje baru plak untuk event jap gie kann...time nie mmg sabar jek la.. try untuk senyum dan senyum lagik..

pastue start la event ari raya tue..dan xsbar nak balek..da plan da pkol 4 nak gi jalan2.. baru nak rasa eppy.. ttbe dpat taw delayed.. xpe lagi la delayed.. ttbe dapat rasa something.. firasat... teruz rosakkan da whole day.... sangat kecewa...T_T

sabar.. dugaan bulan pose...
da nak dekat raya da p0n....

p/s: juz wish esok lebih baek dari hari ini.. ameen~ ^_^

Friday, August 21, 2009

Ahlan wa Sahlan...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

SEMOGA RAMADHAN KALI INI PENUH MAKNA :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------
"Just close your eyes and pretend it's all a bad dream.."
Minggu lepas: Antara minggu yg paleng mencabar..dari hari isnin sampai jumaat ade jek problem.. bukan satu menda jek.. dari banyak benda.. owh yer..masalah intern nie.. xley la menda2 yang xbz nieyh.. ingat memang nak carik tempat laen jek now.. hidup memang takkan lari dari problem kan.. tapi bila semua datang serentak..parah jugak kepala otak nak pikey..tidak salahkan sapa2 dlm hal nie.. benda da nak berlaku p0n kan.. sori n thanx to all frens yang concern dan sudi mendengar segala problem.. "A friend in need is a friend indeed..." ^_^.. thank you pnut, aini, nana, esyah, nawar, izzy, zeck, pino dan shaqifah.. sori..coz i juz cannot handle it alone anymore and for now.. everythin nmpak cam da okey sket... thank you jugak sebab memahami dan cuba menyokong segala decision yang di buat....:D

p/s: waktu post nie dibuat saya ade dirumah..ponteng sehari untuk merenggangkan segala tekanan yang dihadapi...hahak~ sukahati jek kann...woot woot~~

Sunday, August 9, 2009

ada apa dengan grounded??

bermula tanggal 31 Julai 2009 saya telah diishtiharkan grounded ataw dalam bahasa melayunye perintah berkurung oleyh kedua ibubapa saya..huhuk~~

kenapakah kena grounded?
banyak faktor yang telah menyumbang ke arah perintah berkurung ini.. antara nye saya telah tanpa sengaja balek lambat untuk 5 hari berturut2 .. xsengaja p0n.. ttbe ade plan spontan.. terlmbat la balek..pastu terlupa plak nk bgtaw kan.iskk..haha

pastu da la mula2 balek lmbat pastue ade satu hari tue g tdo umah dak2 nie kat taman melati kan.. lagi menambah bara yang tersimpankan..huhuk..
so..bile sampai2 je umah..abah da tido.. mama datang bilek dan kasik hukuman tue..
esok paginya dapat emel dari abah..ye la..mesti die xpuas hati time balek lmbat xsempat nak marah kan..aih aih~

apa yang dibuat selama hukuman grounded?
pada minggu yang baru lepas nie.. untuk hari isnin sampai rabu.. berjaya sampai rumah sebelum pukul 7.30 which is very gud.. akan tetapi untuk hari khames sampai sabtu terlajak seket...

hari khames g tgk setem dan bukak pose.. :D owh yer.. disini saya nk minta maaf kat bberpa org yang saya tipu sket2...haha..aiy0kk...

hari jumaat.. makan2 bersama sampet kejap... dan kemudian pnut and aini... da lama xnmpak sampet mode bese..selalu nmpak dia mode garang2 jek..T_T haha.. dan pnut and aini..thanx datang sini...dan best dapat gelak2 cam org gilee..(^_^)...susahkan nak hangout sama2 da sekarang..dulu weekly activity k0t..huhuk~

hari sabtu.. jalan2 times dengan nana..release2 stress sket.... dan kemudian bijan ttbe msg ajak g floria..da la half, iqa ade ajak gak kan... pastue bijan siap offer nak bawak sampai ke putrajaya kan.. apa lagi..take la de offer... tapi bijan kena balek awal..sebab dia ade komitmen2 laen plaks... die g floria tue sbb nak guna kamera mahal die.. penat la beli mahal2 klu xtgkap gambar byk2 k0t..aih aih~ haha

kat floria tue ade iqa, nabel, piqa, half , dan imran..dan shaqifah jugak..
gambar akan diambel daripada half secepat mungken..woot woot~~

dan untuk hari ahad.. saya telah pergi ke office... (kagom x..kagom x??) untuk menyambung kerja tertangguh..wewiiit~~ gile rajen kan..hahak~ sbenarnya alasan nak kuar g makan kfc gk dgn nana..T_T

owhh..ini la aktiviti waktu kena grounded..haha~ grounded mendanya kan.. patot la mak ayah biseng.. kena grounded p0n byk jalan gakk...T_T

so...wat are the activities for dis week... mari kita saksikan...zassttt~~ ^_^


p/s: happy birthday yang ke-7 untuk muhamad harith hakim :D

Wednesday, August 5, 2009

ada apa dengan 1 Ogos??

bermula dengan perjalanan dari stesen putra taman melati...

baru sedar ari nie da bukan julai sbb tag bulanan saya direjek..

maka..

teringat la besday pino..woot woot..^_^...ble tnye pino org keberapa wish..die ckp..da xterkira da..sdeyh2..hahak~~

kemudian..meneruskan perjalanan ke terminal gombak dan menunggu cuzin dr uia..

sungg0h pelik ari nie..sementara tggu tue...rasa cm nk call smua org..dan telah cal org2 yg xsepatotyer jugak..haha

den cuzin sampai..so kami p0n meneruskan perjalanan ke stesen masjed jamek...

dan pabila tiba distesen masjed jamek..

aku amat pelik..laluan ke star lrt ditotop.. kami diarahkan ke pintu belakang stesen lrt dan kemudian dihalau keluar plak...gle ahh..bapak ganas kn..

lepas jek halaw smua2 org..die totp stesen tue..pintu2 kunci..time nie cam xdpat tgkap lagi apa jadi...

ttbe dengar plak bunyi tembak2..T_T aiyokkk..aku ade kat negara mne plak nie..mimpi ke kan..
den..nampak orang lari2...ramai org lari kearah stesn...pastue ketuk2 pintu stesen tue... suruh org2 yang ade kat dalam tue bukak pintu..aku cam blur...den call la spe2 yang teringat...haha..sempat lagi kan nak call2...ye la..nak tnye apa jadi kat kl skrg nie..darurat ke..iskk~

time cal nie cam org biseng2...ade org tgh berarak2..polis jaga kiri kanan...orang lari2....tapi kan tgh on the f0n..so cam xperasan p0n ade tembakan gas...org laen smua da totp muka...time nie cam pelik..apasal totop2 muka plak nie.... taw la skrg tgh musem H1N1..takot berjengket ke kan...ye la tgh ramai2 org nie..T_T...haha... lampi betol kan...den ttbe baru rasa semacam.... jeng3.. mata rasa xleyh bukak..muka rasa pedih gle....
siyesss rasa cam da buta da time nie...naseb cuzin sempat totop muka td..so...die xkena sangat gas pemedih mata tue...so...die la guide jalan time nie..ye la tgh xnmpak pa pe lgsg...pedihh woo...

pastu dgr ade sore pkcek nie cakp..."nak...amek garam nie makan..n sapu kat mata.."iskk...
garam k0t..da la tgh pedihkan...leyh caya ke kan..tp sbb da saket sgt..da xpeduli da... makan jek garam tue..sapu kat mata...sapu kat muka...pastu ttbe da ok...

baru la taw..gas pemedih mata..ubatnye adalah garam ye kawan2...huhuk~~

ingat da abes la kan...ttbe orang yang berarak td wat pusengan kedua plak..so ade lagi semburan gas tue..tp kan da pndai..soo..totop muka ..lari masok bank kecik...time dalam bank kecik tue...sian tgk budak2 nanges...baby p0n ade...iskk...

time tue..ingat rumah jek...xsbar sgt nak sampai rumah....stesen star lrt masjed jamek ditotop..
so..kena carik tempat laen...berkat kesabaran...tour2 kl la kan plak ari tue...ktorg sampai kat stesen lrt plaza rakyat.....time nie da nmpak rumah daaaaa!!!!!!!!! xsbarrr nak sampai rumahhh!!! setelah hampir 3 jam mengharungi pengalaman yang xboleh dilupakann~~

sampai jek rumah teroz tido..penat woo..huhu....

SATU HARI YANG AKAN DIINGAT SAMPAI BILE..woot woot...

Sunday, July 26, 2009

ashraf aslan,dinash dan shah alam... :D

hari ini first time drive sendiri pergi shah alam...wee~~ :D

thanx to the best co-driver..cik izziyani dan passanger2 laen, nawar dan zawani..

bertolak dari taman melati dalam pukol 12.30tgh hari dan sampai di rumah dinash pada pkol 1.45.kemudian, dinash menjadi seorg tour guide yang sgt berjaya..

next location is alam sentral..mula2 dinash nak bwak makan tempat laen..tapi ingat pasai nak solat, shopping2 smua senang..ajak die g alam sentral teruz..

ayap ataw nama sebenar ashraf aslan(salah sorg kawan baek kat mrsm dulu.. :P) ttbe msg plak..right timing betul..sebab kebetulan ada kat shah alam..dia ajak jumpa..jumpa la beliau jap kat alam sntral.. thanx belanja ice blanded chocolate.. :D..borak2 setelah dua tahun kan xjumpa..call farah n fuad sekali...




gambar dua tahun lepas..td xsempat amek gambar laks..







pastue dalam pkul 5 bertolak pulang kerumah.. thanx mak dinash for the mee...



GUDBYE SHAH ALAM YANG TENANG.. (bak kata dinash..:P).. hope to see you again...

Friday, July 24, 2009

^_^

Jangan pernah mengatakan ’saya sayangkan kamu’ andai kita tidak pernah mengambil peduli tentangnya. Jangan pernah bicara perasaan yang tidak pernah ada. Jangan pernah menyentuh hidup seseorang andai hal itu akhirnya akan menghancurkan hatinya. Jangan pernah menatap matanya andai semua yang kita lafazkan hanyalah bohong belaka. Kerana kita takkan pernah tahu, betapa deritanya hati yang pernah dilukai, betapa dalam nya luka yang ada, betapa tingginya harapan yang pernah disandarkan sebelum ini...

Tuesday, July 21, 2009

akhernyee dapat kfc..!!

stelah lama mngidammmm!!!!!!










akhernye hari nie dapat gak makan ayam kfc..!!! dibelanja oleyh sikedekot...:P haha...tue p0n sbb die sian kot..ye ar.. klu x saket.jangan harap die nk belanja secepat nie...huhu

hari nie dlm sejarah sbb first time ponteng keje..kaki la wat hal pagi td..naseb da okeyh..

wp0n ponteng kerja leyh g makan kfc kat kl sntral..melampaw x?hehe

btw..ThAnk U so MuCH 4 da KfC :D

p/s: setelah lama menyepi..kini saya kembali...ceh..bajet ade org perasan plak time wat private kan..eyh.tp ade gak dua tiga org yg tnye kot..ha ha..xpe la.. yang penting sekarang.. saya nak kembali kepada kehidupan ceria balek.. doakan saya...ameenn.. :D

Wednesday, June 24, 2009

ada apa dengan makan?

kawan-kawan..sedarkah anda kini da masok bulan rejab..dan xlama lagi akan masok bulan ramadhan..so.. mari la kita praktis-praktis puasa dr sekarang..huhuk~

kini rasa sangat penat dan perotku berkeroncong lagu Akim Af..haha.. ttbe je kan sbb tgh minat lagu tue. .btw.. bebalek kepada topik utama..
makan..adalah rutin setiap manusia normal setiap hari..

disaat tak ade kerja nie..aku telah menggoogle beberapa tempat makan yang menarek disekitar Kuala Lumpur..



makanan-makanan dalam blog tue sangat menyelerakann.....huhuk.. harap2 tidak makruh puasa..

dan petang ini sebagai langkah pertama akan dimulakan dengan mencari tempat makan yang best area kl sentral bersama tikah dan shaqifah.

dan aku berharap dlm tempoh 8 bulan di sini..aku akan berjaya mecarik tempat makan yang best bersama rakan-rakan.. :D










p/s: thanx kepada kawan2 yang maseh sudi nak belanjaku as hadiah besday.. esok p0n maseh ade satu date makan lagi..oyeyy~.. ttbe cam terpkey.. bajet bagus sangat ke semua kena belanja ko kan.. tp bile fikir.. apa salahnyekn.. bukan selalu.. xnk belanja xpe la.. xpaksa p0n..ikot kerelaan hati..:D.. tapi cam xsalah jek menunjukkan sedikit penghargaan kat kawan-kawan kan..huhu.. semoga anda semua dimurahkan rezeki..wewiitt~

Friday, June 19, 2009

thanxxx semuaa :D

pada tanggal 18 jun 2009..bermulalah satu zaman baru untukku...

ZAMAN 20-an..

gudbye belasan T_T..hehe
&
THANX A LOTZZ

kepada semua yang wish melalui hp and gtalk,facebook n frenster dan voice sms...

dan
setinggi-tinggi terima kaseh kepada yang sudi meluangkan masa untuk meraikan hari lahirku..thanxxx sgtt2...
really-really appreciated it!!
special thanx to:

1) sopek, sampet , jason , kak shanti, makwan, ajat, safwan arif, atas plan marah2 n knon2 nk bwak jumpa senior manager sbb kuar lunch awal 10 minit..huhuk.. dan kepada makwan..thanx sbb penipuan result yang da kuar tue T_T..naseb xsmpat down.hahak ..nama mereka diitalickan atas sebab2 tertentu..:P

2) nana, shaqifah, raja, ayu, esyah, zeck, anis, nawar, ria, dan gummy.. siyes xsngka.. naseb xchow awal..hehe

3) pnut, mizah, aini, abim , aira, ika, yana, naj, izzah, aen, amir, ami n deli atas smbutan di taman klcc...

khas kepada:

1)izzy sebab belanja mcD dan pino yang dtg jaoh dari hotel bliaw..jaoh la sgt kann.. utk lunch bersama.meraikan my day :D

2)sopek, sampet n jason yang sanggop korbankan lunch untuk beli kek.. dan sopek juga untuk kad bentuk kek, belikan gula2 yang mmg sangat2 teringin.. dan kutip tandatangan orang2 satu level 67..siyes terharu..tp wat2 bese jek..hahak..h
arap2 sopek xbce post nie..malas nk wat2 terharu dgn die..T_T..hak2

3)hafiz yang belanja secret recipe :D

4)nana yang sanggop datang lunch kat klcc sbb nk jumpa saya :D

5)pnut for de card n mizah, aini, abim n aira for da hadiah, ika, yana yang wat kek yang sedap, naj yang letak manik name saya atas kek, amir , dan ami atas suprise kat park klcc...sanggop datang jaoh2..lagu besday yang terkjot2 time dinner kat Madam Kwans :D


6) tak dilupakan..tikah n shaqifah yang bg kueh time naek lrt :D

7) myra yang sanggop call dari aussie :D

sedikit gambar:

































" How you sincere to be with your friends is the most important ingredients in friendship :D"

p/s: kpada sapa yang ade gambar..saya nakk..:D

Wednesday, June 17, 2009

life is like a wheel









Life is like a wheel, one day you are up and another you will be down. juz be urself n be strong :D

Tuesday, June 9, 2009

oh hati..bertenang la..

oh lagu..kalu ko nk taw..aku pnh bnci glee kat ko..ha ha

ko menang plak time juara lagu 2003..

ketika itu..aku sangat sedih...

Di kala ku kesepian
Dihanyut ombak yang resah
Kau mengubati kerinduan

Di kala ku keresahan
Dihanyut malam nan gelap
Kau menerangi hidupku

Kini segalanya telah berubah
Cintamu hanya memori indah
Ku ditinggalkan kesepian
Pilu hatiku

Kembalilah kepadaku
Selamilah jiwa ini yang terluka
Ikatan kita berdua

Sayangilah diri ini
Belailah jiwa nan sepi
Kelayuan... dedaunan keguguran
Dahan-dahan nan kerapuhan
Bunga-bunga cinta... layu di pusara
Hmmm... hmmm...

Di kala ku kerinduan
Dihembus angin nan pilu
Kutatapi wajah dirimu

Di kala ku keseorangan
Dihanyut asmara cinta
Kau membelai jiwaku ini

Hanya satu kupinta oh darimu
Hargailah cinta kita oh...
Gelora menikam jiwa ini
Berada di hati
Deraian cinta yang suci

p/s: myraaaaaaa...i wish u were here..T_T... the story..my story..the never ending story..n nobody else knows...

Wednesday, May 27, 2009

selamat tinggal utp..and see you after 8 month~

Tinggal sorang di UTP bersama winamp yang memainkan lagu2 syahdu begitu menyentuh kalbuku~ dan..ye.. sudah tiba detiknya~
KUALA LUMPUR..
jumpa kamu esok :D dan
SELAMAT TINGGAL UTP FOR 8 MONTHs~
mari-mari datang time convofair..huhuk~

pada saat ini..aku sangat lapar.. tiada sapa lagi boleh menemani aku makan seperti malam2 biasa.. tiada lagi pnut, aini, nawar, zeck ataw izzy.. tiada lagi salam, deli, ameeth, sabilah ataw mcd.. dan bagaimanakah hidup ku dirumah nant..maseh ade kah malam2 seakan-akan di salam, deli, ameeth dan sabilah...?? dan seisi teka-teka lagu dalam kereta kan...huhuk~

Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

-by Peter Pan,Semua Tentang Kita

last day with u guys here mengikut kronologi... :D


(22/5)lokasi kejadian:irc~
review: irc adalah tempat study yang berkesan berbanding bilek.




















(23/5)lokasi kejadian: dibawah blok v4E~
review:v4E adalah tempat lepak saya diwaktu lapang dan tidak lapang..


























(23/5)lokasi kejadian:jusco ipoh~
review:jusco adalah tempat tengok wayang,dan makan2 yang menarek.
















(24/5)lokasi kejadian: chancellor complex~
review: chancellor complex ini ade chancellor hall dan irc.
















(24/5)lokasi kejadian:TG corner~
review: makan tengahari yang paling sedap tapi agak mahal

















(25/5)lokasi kejadian:sabilah~
review: mempunyai hidangan nasi goreng kampung yang tiada tandingan~
















p/s:
special thanx to "system restore in safe mode" kerana berjaya mengembalikan mood ku untuk stay up dan menulis post ini.. n to bijan, drive lek lok :D~ heh heh

Monday, May 25, 2009

MERDEKA!!!!!!!!

YAHOOoOoOo............!!!!!!

pipah, dila , err, shaqifah, raja, dnaz, zeck, nana, & wani

lokasi kejadian: parkeng blok N
wajah semua lepas merdeka dari paper YEMMAYEEZ(MIS)!!! cmnekah paper tersebot?? ini yg kte xtaw ..hak2~

EXAM SUDAH TAMAT


THE END
!!!!!!

EXAM!! HOPE NOT TO SEE YOU AFTER 12 MONTH!!!!hak2~
(8+4=12 kn,kn)


Friday, May 22, 2009

INTERNSHIP....

Seperti yang tertera di status hafiz nor atau lebey glemer dipanggel pino .. kita akan mengharungi zaman internship dalam masa lagi 9 8 7 hari...

dan mulai esok semalam..telah ade sahabat2 ku yang sudah habes paper dan xsabar2 nak meninggalkan kawan mereka yang habes paper lmbat di utp terchenta ini...

jumaat --> pnut(romatez), farah, anis
sabtu --> wani, dan nik
ahad --> rehan, nawar, izzy, dan tikah
isnin --> aini, zeck dan raja
&
shaqifah --> tidak perlu tanya beliaw balek bile..hak2
&
adilah --> xtaw lagi nak balek ari pe..huhuk~

wish2 untuk kalian :
selamat jalan diucapkan dan selamat berjaya ditempat intern nanti.... :D
jangan lupakan kenangan suka duka kita bersama selama di utp nie

nie adalah print screen tempat sahabat2ku yang sengal lagi comel akan intern nant.. kalu lupa camne nak bukak elearning.. leyh rujuk sini yer kawan2....















tidak dilupakan..my bez buddy in utp :D..


dan ini pula adalah colleague2 ku yang akan bekerja bersama2 nanti di
GROUP INTERNAL AUDIT, LEVEL 67, TOWER 1, KLCC..
semoga kite dpat bekerjasama disana..wewiitt






p/s: bye bye..sdeyh2..... doakan kejayaan kami yang xabes paper lagi disini... :D

Thursday, May 21, 2009

pasar malam terakher....

Pada hari rabu iaitu semalam.. saya telah menjalani dua trip ke pasar malam.. npe sampai dua kali? haha.. ini adalah kerana pasar malam ini adalah pasar malam terakher sebelom intern.. so..nant da xdpat gi Pasar Malam Taman Maju da.. tue yang gie dua kali tue..hak2... dan.. walaup0n saya orang perak..saya p0n xsure saya akan kesini lagi ke x jika pulang ke kampung nanti..huhuk..

walau apap0n..rasanya kalu datang sini p0n bukan dgn kawan2 yang sllu gie skali da.. ye la..maseng2 tgh intern kan... maka dengan itu.. semalam kami telah menjalani seisi bergambar di pasar malam pada trip yang ke-2

trip 1st : izzy, raja, nawar , zeck dan saya :D (petang)
trip 2nd: nawar, zeck, rehan, wani dan saya juga :D (malam)

pada trip 1st xsempat tangkap gambar..maka terjadi la trip ke-2...ha ha

nie adalah tempat2 yang akan dilawati xtentu la beli ke x setiap kali pasar malam :


nie antara yang wajib! coconut shake dan abg2 yg ensem tapi da jarang ade da..kemanakah abg2 yg ensem itu..huhuk.. dan coconut shake nie antara yang tersedap..susah nk cari persaing...









nie adalah satay feveret kami! kalu ade occasion pa pe.. n xlarat nk g bota.. ktorg beli kat sini la.. ade byk lagi persaing die.. tp stelah dikaji hampir 3 tahun.. satay ini terbukti sama hebat dgn satay bota dan satay kajang.. hehe.. :P






roti john nie plak dia ade byk saiz cam baju laks.. ade saiz S, M , dan L .. selalu beli S jek..tp tue p0n selalu xabes sbb slalu ade byk lagi makanan sampingan...hehe






dan murtabak ini..saya sorg je k0t yang suka beli..xtaw la laen cmne...





dan ini dia gambar kami yang pergi trip kedua dan antara yang merasmikan penutupan pasar malam semalam..


















p/s: thanx to smua yang pernah gi pasar malam sekali.. kenangan ke pasar malam dgn kalian pasti tidak akan dilupakan smpai tempoh lapan bulan akan datang :D

Saturday, May 16, 2009

Becoz you are my friends......~

hAtI dAn JaNtuNG SayA dIuTp :D











































Dan juga sahabat-sahabat 2nd year 2nd sem:


THANK YOU SO MUCH!!
p/s: ada lagi sapa2 yang tertinggal ? :P

Friday, May 15, 2009

kejadian yang menyebabkanku insaf seketika...

Waktu dan Tempat kejadian: Jumaat. 3 pagi. Parking convo.

Wahh..apa la anak dara wat pagi2 buto tue di pakeng convo sorg2 kan..hehe.. nie smua angkara tiada parkeng la..dr aku pusing poket D tak de parkeng..baek parkeng jek kat parkeng convo tue..huhu

Kejadian bermula bile baru balek makan dgn izzy..tapi da antar izzy kat v4.. so da lmbat..pakeng jek kat pakeng convo tue...dan aku cuak jalan sorg2 nk balek v3..hehe..ye la..mest la cuak gak tp wat2 berani jek..hehe... Dan.... dlm kecuakkan tue.. ttbe.. ade sesuatu jatoh dr pegangan tanganku.. dan bile tgk kat atas tar jalan tue.. baru ku tahu yg jatoh tue ialah henfon... aaaaaaaa.. tidakkk.... berderaii.. abes nmpak litar2 dalam henset smua...

Ini bukan la kjadian pertama..sbb ari tue henfon nie da pernah jatoh tangga juge..berderai gak.. mahal juga cost rawatan bliaw... npe la henfon nie suka jatoh2 kan....huhuk... dan kmbali ke tempat kjadian..aku xtaw nk wat pe lepas tgk henfon yang berderai tue.. ttbe hatiku berdetik utk ke bilik izzy semula.. ye la.. taw pnut mest da tdo.. dan sesampainye dibilek izzy.. ktorg try sambung2 henfon tue.. yes.. da leyh smbung tp.. skrin henfon maseh gelap..tp leyh cal2..haha.. krenye henfon maseh berfunction cuma xleyh nmpak skrin jek.. n paleng hilang nikmat ialah utk bersms2..huhuk..

Dan ketika ini.. sudah terbayang duet dan mamat cina yang akan meragut duetku.... sgt sdeyh ketika ini.. T_T.. hati kecil da berdetik utk pulang saje ke bilek... akan tetapi ttbe anis bgun dr tempat duduknye dan datang try mnjadi seorg mekanik henfon...dan berusaha untuk merepair henfon ku... dan!!!..... ttbe aku ternmpak skrin ku menyala kembali.... alangkah gembiranya hati ini... wewiitt... maka hilanglah bayangan mamat cina yg akan meragut duetku.. hehe

Lesson Learnt:Bukankah DIA yg memberi nikmat dan boleh menarik balik nikmat itu bila-bila sahaja dan juga boleh mengembalikan nikmat itu kembali...

Begitu juga dengan kehidupan.. kejayaan dan kegagalan seseorang adalah di tangan-NYA... dan kita masih mampu untuk mengubah naseb kita sendiri jika mempunyai usaha yang bersungguh-sungguh....
Berusaha untuk next paper!! ayohhh..!


ALHAMDULILLAH...

p/s: special thanx untuk anis, izzy dan juge nik....
dan SAYA SAYANG HENFON SAYA :D






nie adalah henfon yang pernah menempuh susah senang bersamaku...
1) si merah..maseh bersamaku.. tp sgt lemah..
2) si nokia..sudah menempuh ajal sbb mandi laut time eagle in you dlu....
3) si samsung..maseh bersamaku...
4) si hitam... telah diculik ketika java camp...
5) dan... si sony... bru baek dr pengsan smlm.. setialah bersamaku..... :D

Thursday, May 14, 2009

selepas tiga subjeks.........

Hari ini hari terakhir paper untuk minggu nie............
minggu nie jek.. minggu dpan stil ade lagi..ha ha


subjek MA yang sepatutnyer menggembirakan..tapi sekali lagi subjek ini mendatangkan rasa sakit hati yang amat mendalam.. gara2.. kehilangan 20 markah lagi..haha..adeyh.. suka sangat taw careless... semalam subjek BSD... hilang byk markah gak..sbb xbaca soklan....

nape jadik begini...??

apakah nasibku untuk sem nie...??

aku perlu bangun kembali utk mnebus kekecewaan sem lpas..tp adakah aku mampu..??selepas subjek2 ini mnyakitkan hati ku.....

Apap0n..special thanx to geng studygroup MA smlm..it was fun study dgn korg sampai subuh kan.. :P..
special thanx utk zeck, makwan,
sampet,pino,nola,ramzi, dehaq, haziq, enzo, kekek, betel, kamil, fit,farah,akmal, zul dan smua yang mnjayakan stdy ramai2 smlm....sampai terpksa wat 3 kelas kan..huhu...

lagu daripada kelas stdy MA ialah -->
Aku Tak Percaya Cinta - Liyana Jasmay :P






Gud luck semua... utk exam sbnarnye.. tapi leyh la gak utk cinta..haha... :D





p/s: hati terdetik untuk bernazar..jika dapat A untuk MA..rakan2..plz remind me...huhu

Sunday, May 10, 2009

ada apa dengan esok??

11 MAY adalah tarikh keramat...

hari ini da 10 may....










hari ini juga hari ibu...

Selamat hari ibu di ucapkan kepada mama tersayang, Puan Zuraini bt Sulaiman

dan kini sedang mengira detik...tarikh bermula nya paper final..

paper first adalah ECOMMERCE...

GOOD LUCK DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR2 UTP...


Sunday, May 3, 2009

ada apa dengan 2 may?

Hari bermula...
bangon2 jek kne carik pisang kat taman maju.
pastue tgk2 jam da nk dkat pkol 2 ptg
pkol 2.30 da kne berkumpol kat parkeng tapak convo..
sbb IT/IS GATHERING da nk dekat bermula..
22 Kerete Reben Kuning berkonvoi untuk ke SWISS GARDEN..
ujan sket2 waktu sampai..
berkat doa..ujan p0n berhenti..
bermaen dipantai...tarek tali...baling selipar..baling kelapa..tanam2 org dan acara lompat2..




















ada juga permaenan futsal,kayak, dan juga volleyball
maen sampai nk dekat mgreb..
balik apartment rmai2..
dtg balik ke THE GAYAM
makanan disediakan dari pkol 8.00 sampai 10.30
tayangan gambar zaman dulu2...
persembahan yang sangat banyak..
acara kemuncak bila Bach seorang warga vietnam mnyanyikan lagu KENANGAN TERINDAH..sgt comellss..
smpat maen makan2 pisang..
pemenang nawi dan mizah..
ade persembhan lagik...
dan kemudian ucapan Syamsul Adly,PM Gathering..
terima kasih kerana menjadikan gathering ini realiti..
terima kasih juga kpada rakan sepejuangan.. nola,sufi,dehaq,bali,sampet,johan,faz, pnut, pino,zeck ,nawar dan rakan2 laen yang banyak menolong...
tangkap2 gambar...walaup0n gambar saya sangat sket..haha
konvoi pulang...
si wagy merah wat hal sket2..haha..
terima kaseh zahir dan ihsan yang membawa pulang beliaw..
sampai utp..
maka berakher la IT/IS GATHERING before intern...
TERIMA KASIH SEMUA KERANA MENJAYAKAN IT/IS GATHERING khas kepada IT/IS 2nd year 2nd sem walaup0n dapat hadir atau tidak..dan juga setinggi-tinggi terima kasih buat sahabat-sahabat baikku yang terus menyokongku..semoga persahabatan kita diberkati-NYA...ameen...
(pnut,aini,
nana,nawar,zeck,izzy,shaqifah,raja,rehan,tikah,wani,nik,farah dan juga anis..tq alots)




















p/s: bye2 kepada si kachak yang telah berhijrah ke kawasan baru..nseb baek sempat mmbawa bliaw jalan2 semalam.. :P..pasti rindu kat b
liaw....

Friday, April 24, 2009

happy besday farah!!!

24 april 2009...

ade test economics~
dan juga

hari jadi sahabat baikku dari MRSM..


FARAH DIANA ABDUL RAHMAN....
SELAMAT HARI JADI KE -21..
sory 4 da late wish..
but believe me..
saya tak pernah lupakan tarikh ini dan juga kenangan kita bersama...

Waniey....eppy besdayyy....

"dila..ko kat mne??"
ini adalah msg yang dihantar oleyh nawar.. dan drpada msg nie la kami dapat merangka satu plan yang hebat..pelbagai brainstorming telah dilakukan bersama nawar dan zeck..
dan akhernye..kami berpakat untuk menggunakan tepung untuk menyambut hari jadi
Nur Syazwani Amira bt Mohd Munir..
yang ke -20
(yey..kita belom 20 lg wani)

venue: belakang blok 20
time: 10.30pm (abes kelas IB)
participants: semua dak2 sengal's company


terima kasih semua kerana menjayakan gerakan membaling tepung dan air kepada wani..semoga wani tidak melupakan kita semua di tempat intern bliaw nant...huhu


Monday, April 20, 2009

IT/IS GaTheRiNg DaY

ade apa dengan IT/IS GaTheRiNg DaY??

lALL IT/IS 2ND YEAR 2ND SEM
YOU ARE INVITED
....IT/IS GAtHeRiNg DaY...
lDATE: 2 MAY 2009
lTIME: 2.30pm – 10.30pm
lVENUE: THE GAYAM, SWISS GARDEN, LUMUT
lACTIVITY:
GAMES( 4.30pm- 6.30pm)
DINNER(7.00pm-10.30pm)
lMENU: BBQ BUFFET
THEME: CASUAL + “SANTAI”
FEE : RM60
l(Games+ Changing Room+Dinner)

OBJEKTIF KALI INI :
ialah untuk mengeratkan lagi BONDING kanak2 IT/IS batch 2nd Year 2nd sem ini..ye la...nak intern da.. pastue kali nie intern kena plak time bulan puase plak... selama nie..da 3 tahonn.. sahur..bukak pose..teraweh dengan kawan2 kat UTP..nie da berbeza..kite akan sahur , bukak puasa, teraweh dgn org2 laen..kawan2 laen..geng yg ade kat utp..xsmua ikot intern kat tempat sme..sedeyh plak rse....dah xde sahor kat v2, v5 ataw mcD... da xde g bazar dkat2 seri iskandar.. da xde g manjung bukak pose.. da xjumpa pasar mlam slma 8 bulan.. da xde air coconut shake yg biasa beli tiap2 pasar mlam.. da xde makan satay bota..da xda gie ipoh sama2... tgk wayang sme2.. beli baju raya sama2..da xde gie release tension sme2.. g lumut tgk laut... da xde g makan deli..sabilah..salam ..ameeth sme2 da....mesti rindu semua2 nie kan nanti....

maka dengan itu! sebelum study week..mari la mengeratkan ukhwah yg ade.. marilah kita mengenang dan menghargai kawan2 yang selama ini disamping kita... marilah berfamily day... marilah berdinner..... dan marilah bergathering......

semoga objektif kali ini tercapai...ameennn....


sahabat2 ku....



























terima kaseh kerana berada disampingku selama ini...semoga kita dapat intern dengan gembira dan mengutip segala pengalaman di tempat intern walaup0n kita tak dpat intern di tempat yang sama... semoga Allah melindungi kite nant... dan semoga kita dapat bersama lagi selepas 8 bulan....insyaAllah...